Wie zijn wij

Mijn naam is Floor van Dommelen en samen met mijn vriendin Mireille hopen wij u te mogen begroeten in onze zaak aan de Ritthemsestraat 9 te Oost-Souburg (Zeeland). 

Bij mij heeft het koivirus zo ’n jaar of 30 geleden toegeslagen toen ik aan het werk was bij een klant (ik had een klussenbedrijf). Deze klant had een vijvertje van zo ‘n 3 kuub dat boordevol zat met planten, schildpadden, goudvissen en 2 grotere vissen van zo ‘n 45 cm. Deze 2 vissen (eurokoi) werden te groot voor de vijver en mij werd gevraagd of ik ze wilde hebben. Ik nam ze mee en zette ze in mijn toenmalige vijver waarin eerder siereenden waren gehuisvest. Een van de 2 vissen was al snel dood.


Ik deed dus duidelijk iets niet helemaal goed; op zoek naar informatie over koi dus. Na een heleboel info vergaard te hebben begreep ik de belangrijkste regel: “koi houden = water houden”. Ik bouwde een bak in mijn schuur van zo ‘n 10 kuub met een geschikt filtersysteem en zo was een hobby geboren. De eerste echte Japanse koi werden aangeschaft, ik las boeken over koi, volgde cursussen en werd lid van enkele koiverenigingen. De koi deden het goed in de bak en dus werd het tijd voor het echte werk: een vijver met filtersysteem en plantenvijver met een inhoud van 57 kuub werd de eyecatcher in onze tuin. De aangekochte koi werden steeds groter en van betere kwaliteit. De rest verkocht ik door aan andere koiliefhebbers, al zwemt mijn allereerste eurokoi (nu al meer dan 20 jaar oud) nog steeds in de zaak.


Ik kreeg opdrachten voor het aanleggen van nieuwe vijvers en reviseren van bestaande vijvers. Hierdoor kwam er steeds meer vraag naar materialen, voer en vissen. Een hobby was uitgegroeid tot een bedrijf. In 2005 hebben we ons huidige pand betrokken en elk jaar is onze zaak verder uitgegroeid en verfraaid. In 2013 is er een begin gemaakt met de uitbreiding van zo ‘n 150 m² winkeloppervlakte wat in 2014 voltooid is. In 2015 hebben we ons 10-jarig bestaan gevierd en als u dit stukje nu leest zijn we ondertussen al zo 'n 12½ jaar "in bedrijf". 


Twee keer per jaar reizen we zelf naar Japan om nieuwe koi aan te kopen. Dat we in de loop der jaren oog voor kwaliteit hebben ontwikkeld blijkt wel uit de vele prijzen die onze koi elk jaar weer in de wacht slepen tijdens de diverse koishows in Nederland, België en Duitsland.


Voor de aanleg van uw vijver bent u bij ons op het juiste adres, de vijver wordt door mijzelf gebouwd en aangesloten op een passend filtersysteem. Voorbeelden van mijn werk vind u bij “gerealiseerde projecten”.
Loop een keertje bij ons binnen en kijk lekker rond, er is genoeg te zien én de koffie staat altijd klaar!

Recente projecten

Project 022


Oppervlakte  : 20 m²
Inhoud : 40 m³
Filtersysteem : Gravity
Project 022

Project 021


Oppervlakte  : 8 m²
Inhoud : 16 m³
Filtersysteem : Gravity
Project 021

Project 020


Oppervlakte  : 76 m²
Inhoud : 135 m³
Filtersysteem : Pomp
Project 020

Project 019


Oppervlakte  : 21 m²
Inhoud : 30 m³
Filtersysteem : Gravity
Project 019
meer projecten